Dnes jsem zkusila výborné zdravé lívance . Vypadá to, že jsem jich udělala doslova horu a tak uvidím jestli budou i na snídani. Původně jsem je plánovala na dnešní oběd a zítřejší oběd. Abych k nim dojedla meruňkovou DIA marmeládu. Nenechám ji přece zkazit a ostatní z rodiny jsou mlsouni a raději si dají jinou. Obrázek není můj, ani nevím zda náš foťák nějaké hezké zvládne, ale do budoucna zkusím nějaká jídla nafotit. . Přestávám žvatlat, tady máte recept:
Suroviny, které potřebujeme:
2 hrnky celozrnné pšeničné mouky (240 g)
5 PL hnědého třtinového cukru
2 ČL prášku do pečiva
1 ČL soli
2 ČL mleté skořice
500ml podmáslí
2 vejce
Spočítala jsem, že 100g lívanců má cca 624kj
Postup:
V jedné míse smícháme vajíčka a podmáslí. V jiné smícháme suché suroviny. Postupně přimícháváme do tekutých suroviny ty suché. Vznikne nám těsto, které je možné naředit (já to trochu ředila vodou, protože mi to přišlo moc husté). Smažíme na teflonové pánvi bez oleje. Možno přidat maličko másla. Nejlépe se připravují při střední teplotě. (Abych to řekla srozumitelně, já je smažila na teplotě 3.) To je zhruba střední plamen nebo jak to napsat.
Na ochucení doporučuju DIA marmeládu, nebo třeba domácí pyré z oblíbeného ovoce. Napadl mě také bílý jogurt oslazený stévií a dochucený belgickým kakaem. Lívance jsou moc dobré. Tak hodně štěstí při jejich vyrábění